În prima sală, vizitatorii pot vedea prepeliţa japoneză - specie care s-a acomodat mai greu la condiţiile de captivitate, orezarul care are o vechime mare în captivitate şi constituie un punct de atracţie prin colorit şi cântec.
Vizitatorul va rămâne impresionat de cântecul excepţional al canarilor și de coloritul pescărușilor japonezi, turturicii râzătoare și turturicii Diamant.
Trecând în a doua sală, vizitatorul este atras atât de cânteculpermanent cât şi de coloritul al papagalilor, dintre care menționăm peruşul ondulat, peruşul nimfă, rosela, papagalul cu cap negru papagalul cu cap de roză și peruşul frumos.
Speciile de reptile autohtone și exotice prezentate sunt expuse în terarii unde s-a avut în vedere crearea unor condiţii cât mai apropiate de cele naturale şi stabilirea unei bariere luminoase între vizitatori şi exponate, în scopul diminuării factorului-stress.
Dintre speciile autohtone de șerpi prezentate menționăm șarpele de apă, vipera cu corn și vipera comună, iar dintre speciile exotice boa constrictor și pitonul birmanez. Din grupul țestoaselor sunt expuse țestoase cu tâmpla roșie (originară din America de Nord) și țestoasa de lac (caracteristică faunei țării noastre). Dintre amfibienii prezentați în terarii menționăm broasca râioasă verde și brună și salamandra.
Voliera de mari dimensiuni din cadrul expoziției permanente de la Vivariu prezintă o mare varietate a raselor de porumbei de ornament.
Printre exemplare prezentate publicului se remarcă porumbeii guşaţi, guleraţi, rotaţi, chinezi, satineţi, jucători, voiajori, etc.
Prin selecții riguroase și permanente se obțin exemplare cu colorit caracteristic diferitelor rase care sunt prezentate publicului.
Expoziția este structurată pe două secțiuni pești autohtoni și pești exotici. În prima sala sunt prezentate principalele specii de pești prezente în râurile din județul Bacău, printre care se numără: caras, crap, somn, clean, biban, roșioară, etc.
În secțiunea dedicată peștilor exotici sunt prezente o varietate mare de peşti originari din ape tropicale: guppy, xifo, moly, peștele condamnat, paco, carasul auriu, zebre, crap asiatic, etc. La amenajarea acvariilor s-a ţinut seama importantă aerării apei, care are drept scop oxigenarea peste cantitatea produsă de plante, sădite după necesităţile şi preferințele fiecărei specii în parte.