MUZEUL ACCESIBIL TUTUROR!

VĂ INVITĂM SĂ NE VIZITAȚI!

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” cuprinde patru subunități: Muzeul de Științele Naturii, Observatorul Astronomic „Victor Anestin” , Vivariu – situate în municipiul Bacău și Casa Memorială „Ion Borcea” – amplasată în comuna Racova.

CUM PUTEȚI AJUNGE LA:

   MUZEUL DE ȘTIINȚELE NATURII   

str. Aleea Parcului nr. 9, Bacău, 600043

tel./fax: 0234 512006; 0234 514244

email: muzstnatbc@yahoo.com

🚌 Autobuz: Liniile 22 și 18 până la stația „Tic, tac”, apoi accesul se face prin parcul Cancicov, trotuarele și aleile parcului fiind adaptate persoanelor cu dizabilități fizice.

   OBSERVATORUL ASTRONOMIC „VICTOR ANESTIN”  

str. Ion Ghelu Destelnica nr. 8, 600266

tel. 0234 513724

email: planetariu_bacau@yahoo.com

🚌 Autobuz: Linia 18 până la stația „Tribunal” de unde accesul se realizează prin mijloace proprii.

  VIVARIU  

strada Popa Şapcă nr. 3, 600026, Bacău

tel. 0234 535564

🚌 Autobuz: Liniile 22 și 18 până la stația „Piața Mare”

  CASA MEMORIALĂ „ION BORCEA”  

sat Racova, comuna Racova, judeţul Bacău

tel. 0740 592 000

🚂 Tren: Bacău – Piatra Neamț până la stația Racova

🚌 Autobuz/microbuz (din Autogara Bacău): Bacău – Gura Văii până la stația Racova

   ACCESUL VIZITATORILOR CU DISABILITĂȚI FIZICE   

  • Subunitățile Muzeul de Științele Naturii, Observatorul Astronomic „Victor Anestin” și Vivariu dispun de locuri desemnate pentru persoanele cu dizabilități în parcările proprii.

  • Persoanele care utilizează pentru deplasare scaune rulante/cărucioare pot folosi rampele amplasate la aceste unități pentru accesul în incinta clădirilor. Muzeul de Științele Naturii dispune de rampă de acces la parterul clădirii, dar pentru a accesa expozițiile se pot folosi lifturile clădirii pentru care trebuie solicitată asistența personalului nostru. La Vivariu expozițiile sunt prezentate în parterul clădirii fiind ușor accesibile.  Observatorul Astronomic „Victor Anestin” dispune de rampă de acces la parter și de lift care permite accesul la fiecare etaj al expoziției permanente.

  • Expozițiile Muzeului de Științele Naturii dispun de touch screen-uri și prin simpla atingere a ecranului puteți avea acces la informații privind exponatele.

   VIZITATORII CU DIVERSITATE NEUROCOGNITIVĂ   

   MUZEUL DE ȘTIINȚELE NATURII   

  • În expoziția „O lume dispărută” sunt reproduse sunete ale animalelor preistorice. Dacă considerați deranjante aceste sunete vă rugăm să solicitați personalului nostru întreruperea lor. De asemenea, această expoziție poate genera disconfort persoanelor sensibile deoarece prezintă reproduceri ale animalelor preistorice cu dinții la vedere.

  • Peștera este iluminată astfel că poate fi vizitată, dar prezintă zone cu lățime redusă (maxim 80 cm).

   VIVARIU   

  • În expoziția „Pești autohtoni și exotici” iluminarea este foarte slabă pentru a evidenția acvariile expuse iar unele culoare dintre acvarii au lățimea de 1 m. Dacă experimentați stres neurosenzorial în această zonă solicitați asistența personalului nostru.

  • În expoziția „Păsări exotice cântătoare și de ornament” de la Vivariu vă rugăm să nu atingeți vitrinele. Exemplarele expuse se pot speria și fac mișcări bruște și sunete puternice care pot produce stres senzorial persoanelor cu dizabilități neurocognitive.

❗ Aglomerația și stresul senzorial provocat de aceasta în timpul vizitei poate fi evitat prin programarea vizitei în intervalele orare 14 -16  în zilele săptămânii sau în week-end în prima parte a zilei.

   VIZITATORII CU DEFICIENȚE DE VEDERE   

  • Vizitatorii cu deficiențe de vedere pot solicita prezența unui ghid pe parcursul vizitei, cu programare anterioară vizitei (cu cel puțin 3 zile înainte).

  • Aglomerația și stresul senzorial provocat de aceasta în timpul vizitei poate fi evitat prin programarea vizitei în intervalele orare 14 -16  în zilele săptămânii sau în week-end în prima parte a zilei.

  • La Muzeul de Științele Naturii, în cadrul expoziției „Flori din adâncurile Terrei” este amenajată o peșteră ce prezintă zone cu lățimea de 80 cm.

  • Nu este permis accesul cu câini însoțitori.

❗ Pentru a maximiza vizita în expozițiile noastre rugăm persoanele cu dizabilități de vedere să participe la experiența culturală alături de un însoțitor. 

MUZEUL DE ȘTIINȚELE NATURII
str. Aleea Parcului nr. 9, Bacău, 600043
tel./fax: 0234 512006; 0234 514244 
email: muzstnatbc@yahoo.com
OBSERVATORUL ASTRONOMIC „VICTOR ANESTIN”
str. Ion Ghelu Destelnica nr. 8, 600266 tel. 0234 513724
email: planetariu_bacau@yahoo.com
VIVARIU strada Popa Şapcă nr. 3, 600026, Bacău tel. 0234 535564 muzstnatbc@yahoo.com

 
CASA MEMORIALĂ „ION BORCEA”
sat Racova, comuna Racova,
judeţul Bacău
tel. 0740 592 000

muzstnatbc@yahoo.com