Observatorul Astronomic „Victor Anestin“

expoziții permanente

Sistemul Solar

În primele două săli ale expoziției permanente este prezentată structura de ansamblu a Sistemului Solar, fiind detaliate apoi caracteristicile Soarelui și ale celor 8 planete, ale asteroizilor și cometelor, precum și ale planetelor pitice.

Astronautica

În cea de-a 3-a sală a expoziției permanente sunt prezentate principalele misiuni spațiale trimise în Sistemul Solar pentru a studia Soarele, planetele și sateliții lor, asteroizii și cometele.

Grupuri stelare

În cea de-a 4-a sală a expoziției permanente este prezentat modul în care sunt grupate stelele în Univers.

Evoluție stelară

În sala a 5-a a expoziției permanente se explică modul în care se formează stelele, precum și traseul lor evolutiv în funcție de masa lor inițială.

Forma și evoluția universului

În cea de-a 6-a sală a expoziției permanente sunt prezentate cronologia Universului și modul în care acesta este structurat atât la scară mare, descriindu-se astfel rețeaua cosmică, cât și mai în detaliu, fiind prezentate astfel roiurile și superroiurile de galaxii, precum și grupurile de galaxii.

Sala de Planetariu

La etajul al treilea este situată sala de Planetariu „Matei Alexescu”. Aici, cu ajutorul a două proiectoare digitale de planetariu (BARCO SIM 5W) sunt prezentate show-uri de planetariu care întregesc senzaţia de călătorie în spaţiu.