Vivariu

expoziții temporare

Cânepa

Expoziţia temporară prezintă publicului aspecte cu privire la istoricul, cultivarea şi utilizările acestei plante mai puţin folosită în zilele noastre.

Exponatul lunii

Exponatul lunii decembrie 2023
la Vivariu este:
PERUȘUL ROSELLA
(Platycercus eximius)

Perușul Rosella (Platycercus eximius) este una dintre cele opt specii de peruși australieni viu colorați care fac parte din genul Platycercus. Platycercus înseamnă „cu coada lată” sau „cu coadă plată”, reflectând astfel o caracteristică comună a perușilor Rosella și a celorlalți peruși din această familie.

„SUNET ŞI CULOARE ÎN LUMEA PĂSĂRILOR - CINTEZA - EXPOZIȚIE FOTOGRAFICĂ”

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău, organizează începând cu data de
29 septembrie 2023, ora 11.00, expoziţia temporară de fotografie
SUNET ŞI CULOARE ÎN LUMEA PĂSĂRILOR - CINTEZA”, ediția a XI-a
la sediul subunităţii Vivariu din str. Popa Şapcă nr. 3

De-a lungul timpului, omul a fost fascinat de păsări, mai ales de cele rare sau care trăiesc în alte arii geografice. Interesul pentru păsări datează încă din antichitate, fapt atestat de ornamentele zugrăvite pe ceramică și porțelan, de hieroglifele egiptene, unde păsările sunt reprezentate în număr mare, ca și de mozaicuri și picturile murale. Vederea acestor păsări reprezintă o experienţă unică pentru ochi. Din păcate, dată fiind regiunea în care locuim, e aproape imposibil să ajungem vreodată să le vedem cu ochii noștri. Pentru ca acest lucru să devină posibil pentru vizitatori, am iniţiat proiectul ce vizează expoziţia temporară de fotografie „SUNET ŞI CULOARE ÎN LUMEA PĂSĂRILOR – CINTEZA”.